Ünnepi pillanatok

2023.07.02. 08:20

Harminc és egy díszpolgári cím - Nem mindennapi falunap Tormásligeten - fotók

Falunappal ünnepelte önállóvá válásának 30. évfordulóját a település szombaton. A jubileum alkalmából díszpolgári címet kapott Bugovics István egykori polgármester.

Cseh-Egyed Bernadett

Fotó: Ohr Tibor

Ünnepi pillanatokkal kezdődött a falunap Tormásligeten. Mester Árpád polgármester egészségügyi okok miatt nem tudott jelen lenni az eseményen, de levelében emlékeztetett: az 1992-ben megalakult Tormásligeti Baráti Kör kezdeményezte a különválást Csepregtől, ezt 1993. július 1-től engedélyezte Göncz Árpád köztársasági elnök. A munkában óriási szerepe volt Bugovics Istvánnak, aki ezután a község első választott polgármestere lett. Majd így fogalmazott: - Tanulnunk kellett az önrendelkezést, és a képviselő-testületi munka is új volt mindenki számára. Megtisztelőnek érzem, hogy 1994 és 1998 között Bugovics István polgármester úr mellett, én lehettem az alpolgármester.

A jubileum alkalmából Bugovics Istvánnak Tormásliget község díszpolgára posztumusz kitüntető címet adományozott az önkormányzat.  

Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselje pedig arról beszélt: - ha visszatekintünk erre a 30 évre, azt lathatjuk, hogy az itt élők tenni akarása, összefogása réven Tormásliget életképes, önálló településsé vált. Közös munkánk révén több fejlesztés is megvalósulhatott. Jó látni az itt zajló közösségi tevekénységet is, ami sokat tehet a lokálpatrióta érzés további erősitéséért.

A délután további részében kulturális- és gyermekprogramok várták a falu apraja-nagyját.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában