Főzőverseny

2023.07.15. 17:00

Horvátnádalján ma a Totálosztag kapros túrógombóccal készített gombás-paprikás csirkelevese volt a legfinomabb - fotók

Huszonkét csapat részvételével rendeztek főzőversenyt Horvátnádalján. A programot a szervezők a városrész egykori lakója, Sibinger Miklós fafaragó mester emlékének ajánlották. A helyiek mellett körmendiek, vasaljaiak és magyarnádaljaiak is képviseltették magukat a rendezvényen.

Tóth Judit

Forrás: Szendi Péter

Ez már az ötödik emlék-főzőverseny volt a sorban, a szervezést László Csaba és Horváth Zsolt indították el, aztán egyre többen csatlakoztak és segítették a rendezvény lebonyolítását a helyiek közül. 

Korábban a helyi kocsma mellett tartották a főzőversenyt, de az egység nemrég megszűnt, így a mostani eseménynek a horvátnádaljai futballpálya környéke adott helyet.

A csapatok már reggel nyolc órakor munkába álltak: az Árokpartiak nevű csapat, élén Belényes Ágnessel tenyérnyi nagyságú lángosokat sütött, amit chilis babbal tálalt fel. Sütő Anett és társai - vagyis a Totálosztag csapata - gombás-paprikás csirkelevest készített kapros túrógombóccal, a Stern család tagjai - a Csiszolók - pedig kolbászos-csülkös babot vittek zsűriztetni. A Körmend Ultras Vörös Dániel saját fejlesztésű receptje alapján Töltött dödölle Ultras módra nevű étellel indult a főzőversenyen: a csapattagok a dödöllébe marhahúsos, szalonnás, házikolbászos ragut töltöttek, úgy sütötték meg. Az ínyencség tetejére áfonyalekvár került. Tavaly a Körmendi Napokon különdíjat nyertek ezzel az étellel. 

A zsűrinek - Sibinger Miklósné Zsuzsának, Garamvári-Vilics Máriának és Kutasi Tibornak - nem volt könnyű dolga: huszonkét laktató finomság kellett kiválasztani a három legjobbat a rekkenő hőségben. A versenyt végül a Totálosztag csapata nyerte Gombás-paprikás csirkelevesével, amit kapros túrógombóccal készített, második lett a Gyüttmentek halászléje, harmadik pedig a Dinamit Duó füstölt csülkös baboskáposztája.

Sportversenyeket is rendeztek, a Spartan-kihívást Petrovics Bálint nyerte, második lett Nagy Máté, a harmadik pedig Erdei Gábor. A büntető-dobó versenyben Nyul Lajos bizonyult a legjobbnak, tíz dobásból kilencet értékesített.  Délután a Norton zenekar lépett fel, az utcabálon pedig Naca gondoskodott a talpalávalóról. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában