Verseny

2023.07.04. 14:02

Ismét országos fogathajtó bajnokságnak ad otthont Bögöte

Több ifjúsági versenyszám mellett Bögöte már másodszor rendezheti az ifjúsági országos fogathajtó bajnokságot július 7. és 9. között. Az ifjúsági kategóriák mellett a versenyre C és B kategóriás fogatok is nevezhettek - tájékoztatták szerkesztőségünket a szervezők.

Vas Népe

Forrás: VN/archív

Fotó: Benkő Sándor

- Az I. és II. Bögöte Kupával elértük a kitűzött célokat. A visszajelzések alapján minőségi többnapos fogathajtó versenyt és országos bajnokságot sikerült rendezni. A versenyeken a fiatal utánpótlás versenyzők tudták képezni magukat, és gyakorolhattak a következő megmérettetésekre - nyilatkozta Görög Richárd versenyigazgató.

A verseny létrejöttét mind a két évben rengetegen segítették: V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője, államtitkár, a Vas Vármegyei Önkormányzat, valamint a bögötei lakosok is felkarolták a rendezvényt.

- A versenyhelyszínen évről évre változik pár apróság idén is bővült a vizes akadály, tágasabb lett, több forduló lehetőség van benne, így komfortosabb lesz a versenyző fogatok számára - tette hozzá Görög Richárd, aki szerint a helyi díj- és akadályhajtó helyszín adottságai kiválóak. A maraton-, akadály- és díjhajtópálya könnyen belátható, nézőként abszolút élvezhető lesz a versenyhelyszín. Idén várhatóan 46 fogat vesz részt a látványos versenyszámokban: pónik, nagylovak, egyes- és kettesfogatok is láthatók majd.

Ráadásul idén már harmadszor drukkolhatunk Vas vármegyei utánpótlás-versenyzőknek: Görög Adrienn, Görög Gábor nagyló egyesfogattal, Majthényi Panna póni egyesfogattal indul a versenyen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!