Találkozó

2023.07.09. 19:30

Jubilált a Tündérkert - A Kapornaki Találkozó az Őrségi Vásár idején zajlott

Tóth Judit

Forrás: VN/Kopecskó János

A hagyományos Kapornaki Találkozót a kapornaki helytörténeti és néprajzi gyűjteménynek otthont adó Skerlák-ház udvarán rendezték meg, ahol a helyiek színes műsorral várták a látogatókat. A gyerekek tánca után a hodosi népdalkör lépett színpadra. A dalkör szereplése alatt igazi ítéletidő lett, de sem ez, sem az időközben kialakult áramszünet nem zavarta meg különösebben a rendezvényt. 

Fergeteges koncertet adott a pajtában Laposa Julcsi, a Junior Prima-díjjal kitüntetett népzenész és bandája, a formáció főként muravidéki csokrokkal szórakoztatta a nagyérdeműt. A Tündérkert évfordulót ünnepelt, éppen tíz évvel ezelőtt hozták létre örökségvédelmi célból, az őshonos fák megmaradása érdekében, így erről is megemlékeztek. A jubileumi alkalomból előadást tartott Kovács Gyula, Makovecz Imredíjas gyümölcsész, erdész, a Tündérkert-mozgalom úttörője és Abraham Boris, a kapornaki Tündérkert kezdeményezője is. 

A 24. alkalommal megtartott Kapornaki Találkozóra nagyon sokan érkeztek az Őrségből, ezzel is erősítve a határ menti térség anyanyelvi és kulturális hagyományait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában