Sajtótájékoztató

2023.08.21. 18:37

Az LMP szorgalmazza: gyűjtsük össze a csapadékvizet!

A víz, így a csapadékvíz megőrzésének fontosságára hívták fel a figyelmet az LMP politikusai hétfői sajtótájékoztatójukon Szombathely Fő terén.

Vaol.hu

Fotó: © Cseh Gábor

- Mi vagyunk a Földön, Európában, a Kárpát-medencében, azon belül Magyarországon az a generáció, amelyik még tud tenni a klímaváltozás hatásainak súlyosbodása ellen, fel tud készülni annak negatív hatásaira - fogalmazott Kanász-Nagy Máté. Az LMP országgyűlési képviselője hangsúlyozta a víz, mint természeti kincs szerepét, amit meg kellene őriznünk. A zöld párt ezért is utasítja el azt a kormányzati politikát, ami akkumulátorgyárak letelepítését szolgálja - erre is utalt az országgyűlési képviselő. 

Az LMP központi költségvetést módosító javaslatáról Németh Ákos, Szombathely tanácsnoka beszélt: 2022-ben és 2023-ban is 2,5 milliárd forintot juttattak volna a vasi megyeszékhely csapadékvíz-elvezetésének fejlesztésére, ám azt a kormányfrakció leszavazta. A politikus szólt arról is, ugyanabban az évben tapasztalhatunk aszályt és özönvízszerű esőt is, emiatt szerinte paradigmaváltásra lenne szükség a csapadékvíz-elvezetés terén: össze kell gyűjteni és ameddig lehet, meg kell tartani a csapadékvizet. Ennek az átállásnak a költségét az önkormányzatok nem tudják önállóan kigazdálkodni, ezért is lenne szükség a kormányzati forrásra. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában