Közös szervezés

2023.08.30. 17:10

Körmend méltó helyszíne a Vas Vármegyei Vadásznapnak

Szeptember 2-án, szombaton harmadik alkalommal rendezik meg a Vas Vármegyei Vadásznapot Körmenden. A programot az Országos Magyar Vadászkamara Vas vármegyei Területi Szervezete, a Vasi Vadgazdálkodók Védegylete és Körmend Város Önkormányzata közösen szervezi.

Tóth Judit

Fotó: Szendi Péter

Bebes István, a vendéglátó város polgármestere hangsúlyozta: Körmend immár harmadszor ad otthont a Vas Vármegyei Vadásznapnak. Mint mondta, a város szívében található Batthyány kastély és annak északi kertje remek helyszíne a programnak. -Olyan miliőt, lehetőséget próbálunk biztosítani a vadásztársadalom tagjainak Körmenden, amelyre büszkék lehetnek ők is - tette hozzá a városvezető, majd kitért arra, hogy a vadászcsapatok mellett helyi civilek is csatlakoznak a főzőversenyhez. A programkínálatot a Vadászkamarával és a Körmendi Kulturális Központ munkatársaival állították össze. 

Gagyi István, a Vas Vármegyei Vadászkamara és a Vasi Vadgazdálkodók Védegyletének elnöke elsőként Széchenyi István szavait idézte, miszerint: Egynek minden nehéz, soknak semmi sem lehetetlen, utalva arra, hogy a Vas Vármegyei Vadásznap előkészítését, lebonyolítását nagyon sokan segítik, támogatják. Körmenden nagyszerű a fogadtatása a rendezvénynek, nem is beszélve a környezetről, amely méltó a vadásznaphoz - mondta az elnök, majd a programokat sorolta: a rendezvény vadászkürtös térzenével kezdődik fél tízkor, majd a Vas vármegyei vadászok zászlójának fogadása után ünnepi beszédek következnek. Elfogadta a szervezők meghívását Jakab István, a MAGOSZ elnöke, V. Németh Zsolt államtitkár, a térség országgyűlési képviselője, Bajdik Péter, az Országos Magyar Vadászkamara főtitkára, valamint Vámos Zoltán, a Vas Vármegyei Kormányhivatal főispánja is.

A nap folyamán lesz lehetőség ételkóstolásra, de számos bemutató, kulturális program és kiállítás közül is válogathatnak az érdeklődők. A vadásznap egyik fénypontja a Hubertus mise lesz, amelyet Kiss László esperes-plébános celebrál, majd 11 órától az ifjú vadászok fogadalomtételére és kitüntetések átadására kerül sor. Az esemény 17 órakor zárul a főzőverseny, a borverseny, illetve a pálinkaverseny eredményhirdetésével. 

Gagyi István kiemelte: a rendezvénnyel szeretnék megmutatni, hogy a vadászat nem öncélú elfoglaltság, hanem fontos és hasznos tevékenység a természetvédelem, valamint a biodiverzitás megtartása szempontjából is.

Bebes István zárta a sajtótájékoztatót azzal, hogy a cipőgyári épületek elbontása után bővült a Batthyány-kastély kertje, így nem titkolt cél, hogy néhány éven belül Körmenden rendezzék meg az Országos Vadásznapot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában