Zalakaros volt a cél

2023.08.01. 14:52

Móka és magyartanulás - Nyári nyelvi tábor a Burgenlandi Magyar Kultúregyesület szervezésében - fotók

Az idén is megszervezte nyári nyelvi táborát július 24. és július 30. között a Burgenlandi Magyar Kultúregyesület (BMKE). A tábor helyszíne tavaly megváltozott: a Balaton helyett az új úti cél Magyarország egyik legkedveltebb fürdővárosa, Zalakaros lett.

Vaol.hu

A BMKE a 10-14 éves korosztályt szólította meg nyári nyelvi táborával, és bár a helyszín változott, a cél változatlan maradt: a gyerekek magyar nyelvi környezetben gyakorolják nyelvtudásukat, írták beszámolójukban. A részt vevő fiatalok Burgenland tartomány mellett Bécsből és Alsó-Ausztriából érkeztek a táborba. Tíz gyermek vett részt a táborban, köztük magyar anyanyelvűek és olyan diákok is, akik még kezdők a magyar nyelvtanulásban. A délelőtti magyar nyelvórákat Pados Csilla, a Felsőőri Kétnyelvű Szövetségi Gimnázium tanárnője vezette. A kis létszámú csoport lehetőséget adott arra, hogy a diákokkal egyénileg, a nyelvtudásuknak megfelelő szinten foglalkozzanak. A kezdők és a német anyanyelvűek többek között a magyar ábécé betűit és a bemutatkozás témakörét is tanulták. A táborozók órák közötti kikapcsolódását Takó Balázs sportpedagógus felügyelte.

A kultúregyesület munkatársai nagy hangsúlyt fektettek a délutáni programok szervezésére, hogy a gyerekeknek valódi nyári kikapcsolódásban legyen részük. A táborozók meglátogatták az Afrika Múzeumot Balatonedericsen, fürdőztek a zalakarosi élményfürdőben, kenuztak a Zala folyón, kipróbálták ügyességüket az alsópáhoki Bobo Fun Park szabadidőközpontban és a Zobori Élménypark hullámvasútjai, kötélpályái is kínáltak szórakozást számukra.

A Burgenlandi Magyar Kultúregyesület 1968 óta szervezi meg nyári nyelvi táborait. Az elmúlt ötven évben több mint ezer burgenlandi gyermek vett részt a programon, közülük sokan ma már a saját gyermekeiket küldik a nyári nyelvi táborba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában