Hálaadó szentmisével

2023.08.01. 10:49

Szentmisén búcsúztak a sárvári hívek Wimmer Roland és Böjti Balázs atyáktól - fotók

Vaol.hu

Forrás: Facebook/Kondora István

Augusztus 1-től felmentette a sárvári papi szolgálat alól Wimmer Roland és Böjti Balázs atyákat dr. Székely János megyéspüspök. Roland atyát az Egyházmegye Gazdasági Helynökévé nevezte ki, és egyben megbízta a szombathelyi Zárdatemplom lelkipásztori ellátásával, ő 31 évet töltött Sárváron. Balázs atya három év után köszönt el a várostól, és a Vasszécsenyi Plébánia új plébánosa lesz.

Forrás: Facebook/Kondora István

Vasárnap délelőtt a sári, míg vasárnap este a Szent László templomban, hálaadó szentmisén köszöntek el a lelkipásztorok a hívektől. Az esti szentmise végén Kondora István, Sárvár polgármestere a "Sárvár Város Polgármesterének Jubileumi Emlékérmét" adta át Wimmer Roland atyának megköszönve egyház- és városépítő munkáját. A sárvári hívek nevében Bolla Zoltán, a Szent László Plébánia Egyházközségi Képviselő -testületének elnöke búcsúzott a plébánosoktól. A Szent László Katolikus Általános Iskola igazgatója is szót kért a hálaadó szentmise végén, és - az intézmény újjáalakulásában nagy szerepet vállaló - Wimmer Roland plébánosnak a legkiválóbb diákoknak járó Szent László Érdemérmet adta át - olvasható a város közösségi oldalán.

Forrás: Facebook/Kondora István

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában