Fejlesztés

2023.08.25. 13:16

Vasszécseny fizeti: felújítják a Gyöngyös utcát, új parkolókat alakítanak ki

A vasszécsenyi önkormányzat saját forrásból újítja fel a Gyöngyös utcát, az iskolához közel pedig mintegy 30 új parkolóhelyet is kialakítanak.

Tömböly Ágnes

Börzsei Csaba műszaki ellenőr, Sipos Csaba építésvezető és Zsolnai Zoltán polgármester napi szinten egyeztet a beruházásnál

Forrás: VN/Vasszécsenyi önkormányzat

Látványos változáson esik át a Gyöngyös utca: a munkálatokat az iskolakezdésre szeretnék befejezni – tudtuk meg Zsolnai Zoltántól, Vasszécseny polgármesterétől. Az utcában többször okozott gondot a nem megfelelő csapadékvíz-elvezetés, a fejlesztéssel elsősorban ezt kívánták kezelni, emellett egészen a Gyöngyös-hídig kétrétegű aszfaltburkolatot kap az útszakasz. A bolt jobb megközelíthetősége érdekében a járdát is szélesítették, és mintegy 30 új megállóhelyet is kialakítanak. Ezzel biztonságos körülmények között parkolhat mindenki a közeli Ambrózy-Migazzi István Általános Iskolánál – erről is beszélt a településvezető, aki egyelőre csak utalt arra: a 87-es főútnál a gyalogátkelőhely kialakítása érdekében is történtek előrelépések.

- A Gyöngyös utca végén található az ásványmúzeumunk, amit egész nyáron rengeteg csoport látogatott. De nemcsak ezért tartottuk fontosnak a Gyöngyös utca felújítását: azért is, mert ez a lipárti falurész központja, és a településképet kívántuk javítani – szögezte le Zsolnai Zoltán, aki szólt arról is: új közvilágítási lámpasort alakítottak és növénytelepítés is még várható.

- A Gyöngyös utca felújítását az önkormányzat saját forrásból finanszírozza, az mintegy 30 millió forintba kerül. Nagyon bízunk abban, hogy a mögötte lévő Lipárt és Temető utca rekonstrukciójára sikerül támogatást nyernünk, azokra a Magyar falu programban nyújtottuk be pályázatunkat – tájékoztatott Zsolnai Zoltán, hozzátéve: ha ezen utcák felújítása is megvalósulna, a lipárti falurész közlekedésfejlesztése teljessé válna.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában