Átadó

2023.09.19. 16:42

Elhozták a jövőt a szombathelyi Hétszínvirág Óvodába - Interaktív táblát kaptak

Két új interaktív táblával gazdagodott a Hétszínvirág Óvoda. A hivatalos átadót kedden tartották, amelyen a gyerekek rögtön meg is mutatták: így még könnyebben megy majd a játszva tanulás.

Cseh-Egyed Bernadett

Fotó: © Cseh Gábor

Hogyan vezessük be? Mire lehet használni az óvodai nevelésben?  - tette fel a kérdést Kökösy Sándorné, a Hétszínvirág Óvoda vezetője köszöntőjében, majd így folytatta: - a gyerekek életkori sajátosságaihoz igazítják a feladatokat, de az interaktív tábla segítségével észrevétlenül tanulhatnak a gyerekek. Ők már az alfa generáció képviselői, digitális bennszülöttek, zsigerből nyúlnak az ilyen eszközökhöz. Bemutatta: néhány gombnyomás, és például háromdimenziós, forgatható képen ismerkedhetnek meg az óvodások a sünivel, de ugyanígy a számok és a növények világában is találni érdekes, színes feladatokat. 

-  Igyekszünk haladni a korral. Hamarosan megkezdődik az óvodák informatikai fejlesztése is, az igényeket már felmértük - jelentette be László Győző alpolgármester.  

Az átadó után a Tulipán csoportba járó gyerekek birtokba is vették az új interaktív táblát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában