Szüret

2023.09.17. 15:08

Fotók - Csepregi szüreti felvonulás és mulatság

Tóth Marcell a helyi szőlészek nevében Horváth Zoltántól kért engedélyt a szüret megkezdésére. Amint ez megtörtént, fontos dokumentumot írt alá a polgármester.

Horváth László

Fotó: © Cseh Gábor

Zsúfolásig megtelt a Promenád a csepregi szüreti mulatság idejére. A szombat délutáni felvonulás a tűzoltóságtól indult, majd a Deák utca, Ady utca, Szombathelyi utca, Kossuth utca, Bajcsy Zsilinszky utca, Deák utca, Kőszegi utca, Petőfi utca, Széchenyi tér érintésével érkeztek meg a belvárosba. A traktoros, lovaskocsis menet résztvevőit az egyes házaknál finom csepregi borokkal kínálták meg. A kígyó bizony néha, néha elszakadt... A felvonulás kortalanságát bizonyítja, hogy egy kisfiú az elektromos járművével állt be a felnőttek közé. (A traktort a szülők az okostelefonjuk segítségével vezették.) A téren zenélt a csepregi, a szentgotthárdi, szombathelyi, valamint az ausztriai Dörfl településről érkezett fúvószenekar. Közreműködtek a csepregi mazsorettek.

 

A jókedvű forgatag a Promenádon folytatódott. Tóth Marcell, a helyi szőlészek, borászok nevében Horváth Zoltán polgármestertől kért engedélyt a szüret megkezdésére. A városvezető ezt megadta, majd megígérte, a munkába ő is besegít. – Találkozzunk vasárnap reggel a hegyen! – szólt Tóth Marcell, általános derültséget keltve. A szüreti mulatság részeként Horváth Zoltán és a horvátországi Pakrác polgármestere, Anamarija Blažević írta alá a testvértelepülési megállapodást. Minkét városvezető bízik abban, hogy a jövőben még szorosabb lesz az oktatási, kulturális, civil kapcsolat. Az eseményen részt vett Fa József (Josip Fa), a pakráci magyar közöség vezetője, aki nélkül talán nem is alakult volna ki a kapcsolat.
Csepreg az erdélyi Koronddal is szeretne testvérvárosi kapcsolatot kialakítani, ezért a polgármestert, Katona Mihályt is meghívták.
A szüreti nap a jótékonyságról is szólt. Az adományokat Kovács Léna gyógykezelésre fordítják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában