Elismerés

2023.09.05. 13:49

Gyémántdiplomát kapott Marika néni Győrváron

Hatvan évvel ezelőtt végzett a Szombathelyi Tanítóképző Intézetben Varga Gézáné Balogh Mária, aki ebből az alkalomból gyémántdiplomát vehetett át. A nyugdíjas pedagógust egykori munkahelyén, a győrvári iskolában köszöntötték.

Tóth Judit

Forrás: VN

A gyémántdiplomát a Béri Balogh Ádám Általános Iskola igazgatója, Hollósy Szabolcs adta át a pedagógusnak az intézmény tanévnyitó ünnepségén, ahol elhangzott: Marika néni nyugdíjazásáig a győrvári iskolában dolgozott. A tanítónőt Győrvár község díszpolgárává is választották, emellett nagyszerű közművelődési szakemberként is sokan ismerik. Sok éven át vezette a győrvári faluházat és annak civil szervezetét, a Faluház Baráti Kört. 

Forrás: VN

A település nevében Kaczor Zsolt Mihály polgármester köszöntötte a gyémántdiplomás tanítónőt, kiemelve, hogy a mai napig nagy tisztelet övezi Győrváron. A polgármester szép és hosszú életet, és természetesen jó egészséget kívánt Marika néninek, mint mondta, sok-sok munka és feladat van még hátra Győrváron.  A pedagógus a méltatások után felidézte az elmúlt hatvan év történéseit. A régi szép emlékek mellett - amelyekből volt bőven - szó esett a nehezebb időszakokról is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában