Bemutatótér

2023.09.03. 18:10

Közel száz nagytilaji és a faluból elszármazott ünnepelt a Kisasszony napi hegyi búcsún - fotók

Közel száz nagytilaji és a faluból elszármazott ünnepelt a Kisasszony napi hegyi búcsún, a Hegyi kápolnánál. Az ünnepi alkalmon hivatalosan is átadták a kápolna mellett az egyik szőlőhegyi pincéből kialakított bemutatóteret.

Polgár Patrícia

Fotó: Novák Roland

Horváthné Kántor Klára megemlékezett a Kisasszony nevét viselő hegyi kápolna és a búcsújárás történetéről. Elmondta: a falu közössége számára a kápolna az összetartást szimbolizálja generációk óta. 2022-es felújításával és azzal, hogy átadhatták a mellette található, szőlőhegyi pincéből kialakított bemutatóteret, méltóképpen vihetik tovább és őrizhetik meg az ősöktől örökölt hagyományt.
Szavait követően V. Németh Zsolt Thomas Moore szavait idézve határozta meg az otthon fogalmát. Szerinte az otthon nem csupán egy képzeletbeli, érzelmi állapot, hanem egy mindmáig felkereshető, valós hely is: egy táj, egy település, egy ház, egy közösség, egy család. 

- Ma azok ünnepelnek, akiknek ez a hely valamilyen úton-módon Nagytilaj. Ma azt ünneplik, hogy településük nemcsak megmaradt, de folyamatosan gyarapszik – fogalmazott.

Az ünnepélyes szalagátvágást követően Szeghy Csaba zalaszentgróti plébános mutatott be búcsúi szentmisét.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában