Közgyűlés

2023.09.28. 19:55

Közterületet neveztek el Csinger Péterről Szombathelyen

Szombathely déli városrészének egykori önkormányzati képviselőjéről nevezett el utcát a szombathelyi közgyűlés, egyhangúlag támogatták a javaslatot.

Tömböly Ágnes

Fotó: © Cseh Gábor

A bogáti városrészben neveztek el útszakaszt Csinger Péter (1949-2008) kőfaragóról, egykori képviselőről (1990-2006) Tóth Kálmán, a választókörzet jelenlegi képviselőjének javaslatára. 

"Csinger Péter nevéhez fűződik a Gyöngyöshermán-Szentkirályi Polgári Kör létrehozása, alapító tagja és első elnöke volt a Gyöngyöshermán-Szentkirályi Polgárőrségnek is. A Szombathelyi Szépítő Egyesület aktív tagjaként Szombathely számos műemlék jellegű épületének szakmai véleményezésében, kivitelezésében is részt vett, több intézménynek adományozott szobrot, illetve állíttatott köztéri szobrot a déli városrészen.

Csinger Péternek a város életében, történelmében kiemelkedő szerepe volt, tevékenységével jelentősen hozzájárult Szombathely, különösen a déli városrész fejlődéséhez, hírnevének öregbítéséhez" - írták az előterjesztésben. 

Ez a közterület viseli majd a nevét

Szombathelyen a bogáti városrészben található Vízmellék utcáról nyílik a Festetics utcával és az Almássy László utcával párhuzamos, önkormányzati tulajdonba vételre kerülő 11784/66 hrsz-ú kivett közforgalom elől el nem zárt magánút. Az erről a területről megközelíthető későbbi épületek házszámkijelöléséhez szükséges ennek a területnek az elnevezése - olvasható a közgyűlés elé került előterjesztésben.

A szombathelyi közgyűlés egyhangúlag támogatta a határozati javaslat elfogadását. 

Kapcsolódó:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában