NAV

2023.09.01. 13:37

Palackozott cigarettát szállított a rafinált csempész, de lebukott - fotó

A közel 2,3 millió forint értékű füstölnivalót lefoglalták és jövedéki törvénysértés miatt eljárást indítottak.

Vaol.hu

Forrás: NAV

Sormás közelében bukott le a román sofőr, akinél a pénzügyőrök "palackozott cigarettát" találtak. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Igazgatósága által szerkesztőségünkhöz eljuttatott tájékoztatója szerint a szokásos „furgonos csütörtöknek” indult az egyenruhások napja, ugyanis Sormás térségében, a hétvége közeledtével növekszik az átutazó kisteherautók száma, és ezzel az ellenőrzések száma is. 

A pénzügyőrök az egyik ilyen autóban találtak rá a titokzatos fekete palackokra és az autó oldalkárpitja alatti rejtekhelyekre. Csomagokban sorakoztak a borral töltött sötétvörös üvegek, de volt közöttük néhány feketére festett könnyebb palack is, amelyekről mint kiderült, cigarettával voltak tömve. A lelepleződés elég okot adott a pénzügyőröknek a raktér alapos átvizsgálásához. 

A járműben összesen 1058 doboz magyar zárjegy nélküli cigarettát találtak. A 42 éves váltósofőr azt mondta, hogy az élvezeti termékeket ő maga rejtette el, de erről kollégája nem tudott. Az egyenruhások a közel 2,3 millió forint értékű cigarettát lefoglalták és jövedéki törvénysértés miatt eljárást indítottak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában