Testületi ülés

2023.09.26. 20:16

Tárgyalták a bezárt hulladéklerakó ügyét - Rendeletmódosítás, beszámolók a testületi ülésen Kőszegen

Rendeletmódosításról döntött a képviselőtestület; elfogadták a bezárt kőszeghegyaljai regionális hulladéklerakóról szóló tájékoztatót. Ingatlan belterületbe vonása is témát adott a keddi képviselő-testületi ülésen.

Tóth Katalin

Forrás: VN/archív

Fotó: Unger Tamás

Az új köztisztasági rendelet megalkotása után szükség volt a közösségi együttélés alapvető szabályairól és ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről szóló önkormányzati rendeletben a jogszabályi hivatkozás megváltoztatására. Fekete-Pataki Edit önkormányzati képviselő azt javasolta, hogy a rendeletet, illetve vonatkozó részeit tegyék közzé a helyi újságban és a város Facebook-oldalán – így mindenki tudomást szerezhet a lakossági kötelezettségekről egyebek mellett az ebtartásra, a zöldfelületek gondozására vonatkozóan. A témában közérthető nyelvű jegyzői tájékoztatást ígért dr. Zalán Gábor jegyző. Jóváhagyták a képviselők a Kőszegi Városüzemeltető és Kommunális Szolgáltató NKft. könyvvizsgáló-szerződésének és alapító okiratának módosítását. A 2023, 2024, valamint 2025 üzleti évek gazdálkodásának könyvvizsgálatára az eddigi tanácsadó kft.-vel kötnek újra megbízást. 

A következő napirendi pontban Eső Attila ügyvezető tájékoztatott a 2019. december 31-én bezárt kőszeghegyaljai regionális települési szilárdhulladék-lerakóról. A beszámolóban szerepel: a hulladéklerakó gondozása a környezetvédelmi hatóság előírásai alapján jelentős üzemeltetési költséggel jár a Városüzemeltető Kft. részére. A tevékenységek finanszírozása egyre nagyobb problémát jelent, hiszen a kiadásnak bevételi oldala nincs. A területen felhalmozott nagy mennyiségű használt tehergépkocsi- és traktorgumiabroncs elszállítására hatósági kötelezést kaptak. A hulladéklerakó-telepen működő 30 tonnás hídmérleget júliusban villámcsapás érte, a káresemény kapcsán közel kétmillió forint javítási költséget kellene kifizetnünk. Elfogadta a testület a Kőszeg Meseváros Óvoda és Bölcsőde 2022/23-as nevelési évéről készített beszámolóját – Kövesdi Gáborné intézményvezető ismertette az ülésen. Költségvetési előirányzat közüzemi költségekre való átcsoportosításáról és a Vízmű és Posztógyár utcával közbezárt „rét” belterületbe vonásáról is döntöttek. Zárt ülésen bírálták el a Királyi Városnapon átadandó kitüntetésekre és elismerésekre érkezett javaslatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában