Kirándulás

2023.09.27. 11:00

Vépiek látogattak hétvégén a Parlamentbe

Megtöltöttek egy buszt a vépiek, akik hétvégén a Parlamentbe utaztak Ágh Péter országgyűlési képviselő meghívására. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér mellett található Aeropark látogatása is belefért a napba.

Tóth Katalin

Forrás: VN

Már a tavalyi tanévben megfogalmazódott bennük a gondolat, hogy egy budapesti kirándulást szervezzenek. Olyan túrát akartak, amelyen gyerekek és felnőttek egyaránt részt tudnak venni, és ami minden korosztálynak izgalmas élményeket tartogat, árulta el Hegedüs-Nemes Tímea, a Hatos-iskola szülői közösségének elnöke. Szombaton 27 felnőtt és húsz gyermek indult útnak. Az első állomás a Parlament épülete volt – a látogatás szervezésében közreműködött Rózsa Hajnalka képviselő. A csoport 45 perces sétára indult szakképzett idegenvezetővel. Több kiemelt helyiségbe bejutottak, köztük a kupolacsarnokba, ahol 2000. január 1. óta őrzik a Szent Koronát és a koronázási jelvényeket. 

Forrás: VN

Végül az Országház történetét bemutató kiállítást nézték meg. Következő állomásként egy spontán városnézésen Budapest kiemelkedő nevezetességeivel ismerkedtek. Az egyórás ebédszünet után következett a délutáni program a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér mellett található Aeroparkban, ahol háromórás élménytúrán vettek részt a repülőtér forgalmi előterén. Malév Ikarus autóbusszal 40 kilométert tettek meg az állóhelyek, gurulóutak és futópályák környékén és betekintettek a reptéri tűzoltóbázis működésébe. A túra egyik leglátványosabb elemeként a bevezető fénysorban állva a fejük fölött 40 méterre szálltak az érkező járatok. Felejthetetlen élményekkel és sok emlékkel érkeztek haza, összegez Hegedüs-Nemes Tímea.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában