Fejlesztés

2023.10.27. 13:19

Átadták Körmenden a felújított Kölcsey utcát

A önkormányzat Körmend belvárosának megújítása címmel nyert 1,14 milliárd forintos pályázati forrást, ennek egy részét a Kölcsey utca rendbetételére fordította.

Tóth Judit

Forrás: VN

A kivitelezési munkálatok idén márciusban kezdődtek, az utca 272 méteres, teljes hosszban újult meg. Parkolók kialakítására is sor került, emellett az utca déli szakaszán járdákat létesítettek, zöldterületekkel, valamint fásítással. A teljes szakaszon megújult az ivóvízhálózat és a csapadékcsatorna is. Az utca mentén található játszóteret új elemekkel bővítették: többfunkciós mászóvárat, libikókát és rugós játékot telepítettek a már meglévő aszfaltpálya mellé. 

Dr. Kondora Bálint, a Vas Vármegyei Közgyűlés alelnöke hangsúlyozta: az útfelújítás egy nagy projekt részeként TOP-os forrásból valósult meg. Mint mondta, a vármegye által koordinált fejlesztési csomagnak Körmend abszolút nyertese volt, hiszen számszakilag ide jutott a legtöbb forrás az elmúlt ciklusban. 
Bebes István polgármester kiemelte: az 1,14 milliárd forintos beruházás a mozi felújítását, környezetének rendbetételét, korszerűsítését, valamint a terület zöldítését is tartalmazza, emellett a Szabadság téren új, automata öntözőrendszer készült és utcabútorokat is kihelyeztek. A felhasznált forrásból 600 millió forintot az Európai Unió biztosított, mellé 514 millió forintos kormányzati támogatást érkezett. 

A utca átadóján elhangzott: a felújított mozi épületét várhatóan decemberben adják át. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában