Közös program

2023.10.14. 21:47

Értünk Értünk! Tanuljunk együtt, egymástól, egy-másért!

A Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ fogyatékkal élő lakói és a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola 4. osztályos tanulói egy közös participációs programban vesznek részt.

Vaol.hu

Fotó: Reményik iskola

A program a társadalmi elfogadás és befogadás erősítésén alapszik - olvasható az iskola honlapján. A találkozások a Szombathelyi SOTER Evangélikus Egyesület támogatásával valósulnak meg, akik a Magyarországi Evangélikus Egyház Andorka Eszter pályázatán nyertek támogatást a program megvalósításához. Az élmény alapú találkozás második alkalma az Erdőszéli Lélekfarmon történt nemrég N. Farkas Rita vezetésével. Átadták a fogyatékkal élők által készített, színezett és megírt bemutatkozó leveleket a diákoknak. Az erdő szélén, az állatok között, s egy jurtában beszélgettek a teremtés történetéhez és a teremtés hetéhez kapcsolódóan. Számos közös játék és feladat segítette egymás megismerését, s a teremtő Istenre figyelést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában