Könyvtári hét

2023.10.15. 10:32

Könyvtári napok Csepregen - A könyv híd, a könyvtár összeköt

Könyvbemutató, beszélgetés, jótékonysági koncert – ilyen volt a könyvtári hét Csepregen; ennek keretében mutatták be dr. Pusztay János nyelvészprofesszor csepregi nyelvjárásban írt könyvét is.

Horváth László

Fotó: Művelődési ház Csepreg

Az Országos Könyvtári Napokhoz csatlakozva Csepregen is a „Hídépítők, a könyv híd, a könyvtár összeköt” mottóval tartották meg a könyvtári hetet, több eseményre is várták a helyieket.

- Az első rendezvényünkön Farkas Mici író volt a vendégünk, aki a Covid-19//Tuti Casa illetve a Macskaklán című könyvét mutatta be - tájékoztatott Nagyné Polgár Katalin, a művelődési ház vezetője. - A szerzővel Ziembicki Erzsébet beszélgetett, és néhány dal erejéig közreműködött Szalai-Ziembicki Dóra is. Az író a könyvében a járvánnyal kapcsolatos félelmeit vetette papírra, pontosan közvetítve az éppen aktuális járványügyi híreket, beszámolt félelmeiről, terveiről.  

Fotó: Művelődési ház Csepreg

 

A hét közepén dr. Pusztay János nyelvészprofesszorral Nagyné Polgár Katalin beszélgetett. Az est hangulatát néhány dallal a Csepregi Férfi Dalkör alapozta meg. A hallgatóság megtudta, a "Kutyaur mëg más törtiénetëk" című könyv dr. Pusztay János csepregi gyermekéveiből merített történeteket tartalmazza és egyedi módon, csepregi tájszólásban íródott. A Publikus Covidius nasso(l) Tom(a)iban című könyvét is bemutatták. A kötetben szereplő versekből kirajzolódnak egy tudós ember, humorral fűszerezett mindennapjai.

A rendezvénysorozat zenei programmal zárult: fellépett a Leaves együttes, Korponay Zsófi és Bánó Zoli, valamint a Paris Gitano formáció. A bevétellel az „Együtt Léna lépéseiért!” kezdeményezést támogatták. 

 

Nagyné Polgár Katalin szólt a művelődési ház közelgő rendezvényeiről is. Az óvodában a könyves foglalkozás mellett bászínházat csinálnak majd a könyvtár munkatársai, az őszi szünetben a gyereknek kézműves foglalkozást tartanak. A Nemzeti Művelődési Intézet támogatásával a felnőtteknek szakköröket szeretnének szervezni. Ha minden jól megy, akkor lesz mézeskalács- és makramé készítés, gyöngyfűzés, valamint gyertyaöntés. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában