Megújult

2023.10.14. 21:40

Megújult a kőszegfalvi klub épülete

Átadták szombaton a felújított kőszegfalvi klub épületét. A helyiségben rendezvényeket, egyesületi összejöveteleket lehet tartani, a pince szinten elsősorban a fiatalok tudják aktívan eltölteni a szabadidejüket.

Tóth Katalin

Fotó: © Cseh Gábor

Köszöntőjében Velkyné Ball Andrea önkormányzati képviselő az év egyik legszebb pillanatának nevezte az intézmény átadását – a klubot a helyi egyesületek és a falu lakói is szívesen használják. Megismertette a jelen lévőket az épület történetével: 1977-ig iskolaként működött, ifjúsági könyvtárral, játszótérrel, nagy udvarral, tanítói lakással. A tanítók indították el a népművelődés lehetőségét: színjátszó kör, szakkör, klub, könyvtár üzemelt. 2003 májusától a klubot a Kőszegfalvi Baráti Kör mint kiemelt civil egyesület üzemelteti. Céljuk a közösség egyben tartása, fejlesztése, a hagyományok tisztelete.

A felújított épületet Básthy Béla polgármester adta át. Szavaiból kiderült, hogy az úgynevezett TOP CLLD programban újult meg a klub – a helyet több generáció, szép számú egyesület használja, közösségi identitás és összetartás jellemzi, ezért is esett erre a választás. A részletekről is hallhattunk: megújultak a nyílászárók, a világítótestek, a burkolatok, akadálymentes WC épült, újak a radiátorok. Az épület előtti lifttel a mozgáskorlátozottak biztonságosan bejuthatnak a közösségi térbe. Megújulta színpad, a raktár és egy tágas új konyha jött létre beépített bútorsorral a korábbi kis helyiségekből. Negyven új széket és öt összecsukható asztalt is beszereztek. A felújítás érintette a pincében a raktárt, a klubhelyiséget és a vizesblokkokat. Új csocsóasztal és új, összecsukható pingpongasztal is helyet kapott a pincerészben. Összesen177 négyzetméter alapterületű épület vált korszerűbbé.

Az ünnepségen közreműködtek a helyi óvodások és a Kőszegfalvi Nemzetiségi Kórus. Orsos Zoltán atya áldotta meg az épületet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában