Helyi közélet

2023.10.22. 14:23

Méhész az Abláncnál

Az Év Kiváló Szakembere díj várományosa Barki Katalin, a Savaria Egyetemi Könyvtár nyugalmazott igazgatója – mint méhész – adta hírül a Szakmai elit közösségi oldalán Németh Imre alapító, beharangozva az október 28-i díjátadó gálát.

Vaol.hu

 Amint onnan megtudjuk: Barki Katalin kislánykora óta méhészkedik a nagypapája, majd az édesapja mellett. Édesapja innovatív méhész volt, számos technikai újítás fűződik a nevéhez. Katalin mindig örömforrásként tekintett a méhekkel való foglalatosságra. Az édesapa halála után nagy családi öszszefogással sikerült megtartani a méhészetet, nyugdíjazása óta pedig Katalin életét nagy részben az Ablánc patak mentén felállított két méhes konténer gondozása tölti ki. 

2020-ban kíváncsiságból és a méhésztársak biztatására nevezte be két termékét, az akácmézet és a vegyes virágmézet a Békés Megyei Göndöcs Benedek Méhész Egyesület és az Országos Magyar Méhészeti Egyesület által meghirdetett kiváló magyar méz versenyre. Mindkettő arany minősítést kapott, a vegyes virágméz pedig kategóriájának győztese lett. Barki Katalinnak a méhészkedés ma sem a megélhetést jelenti, hanem családi foglalatosságot, szeretettel végzett munkát és minőségben termelt mézet. 

Hitvallása: mézet termelőtől vásároljon, ne csak gyógyszerészét, hanem méztermelőjét is válassza meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában