Program

2023.10.05. 13:25

Szüreti felvonulás és mulatság lesz Gencsapátiban szombaton

2023. október 7-én, szombaton, a helyi hagyományoknak megfelelően szüreti felvonulást és mulatságot rendeznek Gencsapátiban, melyre minden érdeklődőt és felvonulót szeretettel várnak, csak azt kérik a szervezők, hogy a résztvevők előre jelezzenek!

Merklin Tímea

Forrás: VN

A gencsapáti Szentkútnál 9.30-kor kezdődik a szőlősgazdák hálaadó szentmiséje. (A felvonuló csoportokat, közösségeket 10.30-tól várják a szüreti fogatok díszítésére művelődési háznál. Innen indul a menet 13 órakor, végigvonul a település utcáin (Sorrend: Dózsa, Deák, Hunyadi, Herényiek Háza, Hunyadi, Sziget, Kőszegi, Savaria, Szentegyház utcák), és visszaérkezik a kiindulópontra.  A gyermekek és idősek a kőszegi kisvonatra (dottóra) is felszállhatnak.

Forrás: VN

Az elmúlt évekhez hasonlóan örömmel és köszönettel veszik, ha vendégasztallal várják a felvonulókat az érintett utcákon.

Szüreti mulatság 19 órakor kezdődik a Művelődési Ház és Könyvtárban, zenél Bakos Roli, közreműködik a Zsivány Zenekar és bemutatkozik a gencsapáti kötődésű KÁOSZ rock zenekar.

Információ: [email protected], +36/30/560-5099
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában