Helyi közélet

2023.10.27. 17:00

Téli települési támogatás Kőszegen

Csütörtökön öszszeült a képviselő-testület – 17 napirendi pontban döntöttek a Városházán. Az idén a rászorulók még egy települési támogatásban részesülhetnek. Rendeletmódosítások, az orvosi ügyelet témája is témát adott.

Vaol.hu

Döntöttek a képviselők egyebek mellett a szociális ellátásokról szóló önkormányzati rendelet módosításáról. A rendelet kiegészül azzal, hogy egy alkalommal 30 ezer forint téli települési támogatásban részesül az a személy, akinek a családja 2023. január 1. és november 30. között, vagy akinek a háztartása 2023 októberében települési támogatásban részesült. Körülbelül 240 érintett családdal számol az önkormányzat. 2024. április 30. dátummal megszünteti az önkormányzat a fenntartásában lévő, Kőszegi Szociális Gondozási Központban működő hajléktalanok átmeneti szállását, és megvizsgálják, milyen lehetőség van a hajléktalan személyek más formában való ellátására. Döntöttek a képviselők az orvosi ügyelet eszközeinek beszerzésével kapcsolatban, továbbá arról, hogy az önkormányzati tulajdonú ügyeleti helyiséget ingyenesen használatba adják a Mentőszolgálat részére. Zárt ülésen tárgyaltak a gyermekorvosi ellátásról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában