Delegáció

2023.10.13. 16:15

Testvérvárosukba látogattak a sárváriak

Uherské Hradiště testvérvárosainak képviselőit látta vendégül a múlt hétvégén. A cseh testvérváros meghívására látogatott el Sárvár delegációja is.

Polgár Patrícia

Forrás: Facebook/ dr. Máhr Tivadar

A hétvégén Uherské Hradiště meghívására látogatott el Sárvár cseh testvérvárosába az önkormányzat delegációja. A Csehországba utazó társaság tagjai dr. Máhr Tivadar alpolgármester, Varga Jenő és Szabó Lajos önkormányzati képviselők és Takács Zoltán Bálint, a Nádasdy Kulturális Központ igazgatója voltak.

A testvérvárosi találkozón a sárvári küldöttség mellett részt vett Uherské Hradiště szlovák, lengyel és német testvérvárosa is. A programban múzeumlátogatás, egy üveggyár megtekintése és - a szüreti időszakra tekintettel - bortúra is szerepelt – közölte közösségi oldalán dr. Máhr Tivadar alpolgármester, aki arról is beszámolt, hogy 2012. szeptember 9-én írt alá testvérvárosi együttműködési megállapodást Sárvár Uherské Hradištěvel, melynek történelmi előzménye is van, hiszen Mátyás király 1479-ben már elfoglalta a települést, és a városnak új címert adományozott. Erre az eseményre ma is emlékezik a városfalon található Mátyás-kapuja – áll a bejegyzésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában