Hasznos programok

2023.11.28. 07:00

Egészségnevelési hetet tartottak Jánosházán, az újraélesztést is gyakorolták

Egészségnevelési hetet tartottak a jánosházi Batthyány Lajos Általános Iskolában a múlt héten. Az iskola tanulói számos érdekes és hasznos programon és foglalkozáson vehettek részt.

Csabai Bernadett

Megtanulták, hogy segíthetnek a bajbajutottakon

Forrás: VN

Kézműves feladattal indult a hétfő, a gyerekek egészséggel kapcsolatos plakátokat készítettek, ötletes rajzokban és kollázsokban mutatták meg, mit jelent számukra az egészségmegőrzés és az egészséges táplálkozás. Kedden és szerdán a mozgásé volt a főszerep, Vágusz Arnold testnevelő tanár játékos sportfoglalkozásokkal készült. 

Csütörtökön pedig a Kemenesaljai Mentésügyi Egyesület érkezett a batthyánys diákokhoz, és tartott egy rendkívül hasznos bemutatót, ahol többek között az újraélesztés folyamatát is elsajátíthatták a diákok. A foglalkozás keretében megismerhették a mentőhívás legfontosabb elemeit és a stabil oldalfektetés lépéseit is. Az iskola védőnője, Balázsné Németh Margit edukatív előadásokkal készült az egészséges táplálkozásról, a fogápolásról és a dohányzás káros hatásairól. Az előadások után a gyerekek játékos vetélkedőkön tesztelhették a megszerzett tudásukat.

 Végül a hét utolsó napján egy kis kreatív gasztronómiával zárult az egészségnevelési program, pénteken a diákok saját kezűleg ízletes gyümölcssalátákat és gyümölcsszobrokat alkottak, amelyeket természetesen később közösen el is fogyasztottak. A program által a jánosházi diákok szórakoztató és kreatív közös élményekkel is gazdagodtak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában