Legnagyobb karitatív akció

2023.11.14. 20:20

Idén is lesz jótékonysági vadászat - fotók

Mára hagyománnyá és egyben a vármegye legnagyobb karitatív akciójává nőtte ki magát a jótékonysági vadászat. Az idei fácánvadászatot december 27-én tartják, de aki szeretne, más módon is az ügy mellé állhat - a kedvezményezett ezúttal is a Markusvoszky Kórház gyermekosztálya.

Cseh-Egyed Bernadett

Forrás: Cseh Gábor

Tavaly mintegy hétmillió forint gyűlt össze a vasi jótékonysági vadászaton, a szervezők az idén tovább folytatják a karitatív tevékenységet. Az előkészületek már javában zajlanak, több kapcsolódó eseményt is szerveznek. 

Az elmúlt tíz évben összesen 170 millió forint gyűlt össze, 286 új, modern eszközt vásároltak 23 kórházba, és több mint 150 ezer beteg gyerek gyógyulásához járultak hozzá. Nincs ma még egy ilyen széles körre karitatív akció Magyarországon mint ez – mondta Fejes László, az Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft. ötletgazdája és ügyvezetője, aki bejelentette azt is: Kondora Bálint, a Vas Vármegyei közgyűlés alelnöke, az Országos Jótékonysági Vadászat vasi nagykövete kapta a Széchenyi Zsigmondról elnevezett emlékérmet idén. Széleskörű összefogásnak köszönhetően valósulhat meg évről évre a program, az elismerést a jótékonysági vadászat vasi közösségének ajánlom - fogalmazott a kitüntetett. 

Ha sokan összefognak, hegyeket képesek megmozgatni – fogalmazott Dr. Csákváry Violetta, a kórház gyermekosztályának vezetője. Örömét fejezte ki továbbá, hogy idén is folytatódik a kezdeményezés. Mind mondta, a gyermeksebészetben is a laporoszkópos eljárásoké a jövő, nagy segítséget jelentenek munkájuk során az adományból vásárolt eszközök. 

Gagyi István a vadászkamara vasi elnöke elmondta: ebben a programban kirajzolódik és megmutatkozik a vadásztársadalom igazi arca. Kiemelte: alig több mint kétezer tagjával a kisebb létszámú szervezetek közé tartoznak, de igyekeznek mobilizálni a vasi vadászokat, hiszen értékrendjükhöz tartozik a segíteni akarás.  

A december 27-i fácánvadászatnak ezúttal is Ferenczi Balázs lesz a házigazdája, de előtte még jótékonysági koronglövészetet is szerveznek november 25-én a váti lőtéren. Aki pedig szeretne, a 13613-as adományvonalon keresztül is az ügy mellé állhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában