Helyi közélet

2023.11.17. 11:00

Ismét játszani hív a JátsszMa Műhely

A Weöres Sándor Színház ismét meghirdeti a múlt évadban nagy sikert aratott Weöres-versjátékot: általános iskolásoknak.

Vaol.hu

Az idén olyan műsorszámokat várnak a gyerekektől, amiket kortárs magyar költők műveinek felhasználásával készítenek el, de természetesen Weöres Sándor verseiből is válogathatnak. A maximum ötperces műsor állhat egy vagy több versből, de lehet szerkesztett játék is. 

Műfaji megkötés nincs, tetszés szerint fel lehet dolgozni a kiválasztott anyagot – prózában, dalban, táncban, zenével; ahogyan csak szeretnék. A szereplők létszáma szabadon megválasztható, az egy főtől egy egész osztályig. Minden jelentkező segítséget kap a felkészüléshez a színház színészeitől, munkatársaitól. Az elkészült műveket a gyerekek a Weöres Sándor Színház nagyszínpadán mutathatják meg. A bemutató időpontja: 2024. április 22-e, a jelentkezőket november végéig várják. 

További információkkal Németh Gyöngyi színházpedagógus, a Weöres Sándor Színház JátsszaMa Műhelyének alapítója, vezetője szolgál. A műhely rendszeresen megszólítja az ifjú generációkat: színházi nevelési előadásokat hoz létre, diákstúdiót működtet (sikeres bemutatókkal), közösségi játékokat hirdet. Lehet tehát készülni a Weöres-versjátékra (jatsszmamuhely@gmail. com). A verset mondani kell!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában