Lila nap

2023.11.17. 18:39

Lila fények és lila lufik – Forgatag a koraszülöttek világnapja alkalmából az Emlékműnél - fotók, videó

A Koraszülöttekért Országos Egyesület az idén is meghirdette Lila nap elnevezésű országos kampányát: november 17-én, a koraszülöttek világnapján intézmények, szervezetek, magánszemélyek is kifejezhették együttérzésüket, támogatásukat a koraszülöttekért és családjaikért a lila szín használatával.

Tóth Katalin

Forrás: Cseh Gábor

Az akciónak évek óta az egyik állomása Szombathely. Péntek este a Zseboroszlán Alapítvány szervezésében az Emlékműnél Horváth Vajk B. Habarics Kitty Korán érkeztem című versét mondta el, a Sunday Brunch zenekarból Grabarics Gergő és Radnai Máté a Guns N’ Roses-tól a Sweet child of mine-t, az LGT Neked írom a dalt számát és Bryan Adams Summer of 69 dalát adta elő. S hogy mi lesz a kicsi hősökből: Szita Szilvia az alapítvány képviselője utalt rá, hogy a fellépők közül többen a vártnál korábban érkeztek. A világnapon megmutatták, milyen nagyra nőttek és milyen tehetségesek.

Dr. Grasselly Magdolna, a Markusovszky-kórház Perinatális Intenzív Centrumának részlegvezető főorvosa, az alapítvány elnöke köszöntőjében tiszteletét fejezte ki a korababákat nevelő családok felé: – Megvívták a harcaikat az apró gyermekek és a szüleik is, akik akár hónapokat töltöttek a koraszülött-osztályon – mondta. A műsor után az idén is szépséges lila fényfestést kapott az Emlékmű.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában