Ütemezés

2023.11.10. 14:34

Napirenden a téli időszakra való felkészülés - Bemutatták a Magyar Közút gépparkját - fotók

A Magyar Közút november 10-én áll át téli üzemmódra. A télies időjárás beálltával a nap 24 órájában dolgoznak majd a téli útüzemeltetési feladatok ellátásán.

Polgár Patrícia

Fotó: © Cseh Gábor

A 2023-2024-es Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal közösen tartott télindító sajtóeseményen bemutatták a társaság által, a téli időszakban használt gépparkot, mellette pedig szó esett a téli védekezési és elhárítási munkák ütemezéséről.

Lakatár Gábor tűzoltó ezredes, a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese az összejövetelen hangsúlyozta: a közös siker, amit a Közút munkatársaival közösen tudnak elérni, felkészülés nélkül nem ér semmit. Végül bejelentette: a november 23-ai országos téli mentési gyakorlathoz a vasi igazgatóság is csatlakozik.

Böröcz Miklós, a Magyar Közút NZrt. megyei igazgatója hangsúlyozta: a november 10-ei téli átállást követően kollégái 12 órás váltott műszakokban dolgoznak majd a téli útüzemeltetési feladatok ellátásán, koordinációján. Az évszak által megkövetelt teendőknek azonban nem ekkor látnak neki, az elmúlt hetek, hónapok is a felkészüléssel teltek mind a géppark, mind a személyzeti állomány tekintetében: az alkalmazottak például a Hungaroringen megtartott vezetéstechnikai tréningen gyakorolhattak.

  • A téli munkálatok a sótárak feltöltésével indul. Ezzel kapcsolatban nehézségekbe ütközött a közútkezelő, ugyanis az ukrán sóbányák jelenleg fegyverraktárként üzemelnek, a parajdi sóbányából pedig nem engedélyezik a külföldre való szállítást. Így idén a sót Egyiptomból szerzik be.
  • Megkülönböztetnek utakat aszerint, hogy melyeket szükséges teljes hosszában és szélességében végeznek síkosság és hómentesítést, de vannak olyan utak is, amelyeken csak a kritikus szakaszokban szükségesek az intézkedésekek. Egyes útszakaszok esetében pedig elegendő csupán a hó eltolása az úttestről

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában