Program

2023.11.02. 19:59

Országra szóló Márton-vásár lesz Szombathelyen

Az országos hírű Szent Márton-napi nagyvásárra évről évre érkeznek Magyarország szinte minden szegletéből a minőségi portékákat kínáló árusok, így lesz ez az előttünk álló hétvégén is.

Polgár Patrícia

A gyerekek az állatokkal való találkozásnak is örülnek a skanzenben

Fotó: © Unger Tamás

Ahogy azt már a rutinos vásározók megszokhatták, idén is a legkülönfélébb árusok kínálják portékáikat, adnak kóstolót őszi finomságokból és borokból a Vasi Skanzenben. A jó hangulatról színpadi programok, koncertek, gyerekfoglalkozások gondoskodnak. A programok szombaton az Aranyfakanál főzőversen - nyel startolnak, lesz még délelőtt bábelőadás, délben pedig Szombathely Város Koncert Fúvószenekara műsora. 

Délután a zenés műsorok mellett borkóstoló, íjászbemutató, a 10 éves KALÁSZ szakköreinek kiállításmegnyitója várja az érdeklődőket. A napot lampionos felvonulás zárja. Vasárnap gyermekműsorok és -koncert kedvez a kicsiknek, a nap további felében népzenei és -táncos műsorok, táncház és tárlatvezetés hívja a vásározókat. 16 órától Kertész leszek, fát nevelek címmel hallgathatnak beszélgetést Drimmer Mártonnal, a Drimmer Faiskola tulajdonosával az őszi-téli faápolásról, személyes tapasztalatokról. 

A beszélgetést gyümölcsfaültetési bemutató követi. A hétvége során kézműveskedésből sem lesz hiány: Szombaton mézeskalács-díszítés, höveji csipkehímzés, agyagozás, gyerekfoglalkoztató és csuhéfonás hívja az alkotni vágyókat. Vasárnap a lehetőségek sora gyöngyszövéssel bővül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában