Előadások

2023.11.05. 07:17

Szent Márton a művészetekben – szimpózium Szombathelyen

Szimpózium lesz Szent Márton tiszteletére november 8-án, szerdán 15 órakor a Savaria Múzeum konferenciateremben.

Merklin Tímea

Forrás: VN/archív

Fotó: Unger Tamás

Köszöntőt mond Csapláros Andrea múzeumigazgató, Savaria Múzeum és dr. Puskás Tivadar, Szombathely és Vas vármegye díszpolgára, a Szent Márton Lovagrend nagymestere. 

 Az előadások közt Az amiensi legenda legszebb képzőművészeti ábrázolásai címmel hallhatjuk Tóth Csaba, Munkácsy-díjas festőművészt, A régi Magyarország énekei Szent Márton püspök tiszteletére címmel Rétfalvi Balázst, a Szombathelyi Egyházmegyei Levéltár gyűjteményvezetőjét, A Szent Márton ereklye 1913. évi hazahozatali ünnepsége Szombathelyen címmel dr. Melega Miklóst, a Magyar Nemzeti Levéltár Vas Vármegyei Levéltára igazgatóját. 

Fotó: Unger Tamás / Forrás: VN/archív

A házigazda és a konferencia moderátora: Szommer Ildikó, a Szent Márton Intézet vezetője lesz. 

A nap során kiállítás nyílik Történelmi képek Szent Márton városának múltjából címmel, kurátori vezetést tartanak: Kiss Gábor régész, Mayer László levéltáros, Szommer Ildikó történész. 

Az esemény szervezői: a Szent Márton Lovagrend,  a Szent Márton Lovagrend Egyesület, valamint a Savaria Múzeum – Szent Márton Intézet és a Vasi Múzeumbarát Egylet. 

A programok nyilvánosak, a belépés díjtalan! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában