Összegyűlt a régió hastáncos közössége

2023.11.25. 15:16

Varázslatos hangulat a vépi kultúrházban – javában tart a 3. Jáde Hastáncverseny - fotók

Tavaly után az idén is összejött a régió hastáncos közössége Vépen: hatvan versenyző érkezett szombaton a művelődési házba, hogy bemutassa tudását egymás és a héttagú zsűri előtt a 3. Jáde Hastáncversenyen.

Tóth Katalin

Fotó: © Cseh Gábor

Tudásszint szerint kezdő, középhaladó, haladó és profi; a korosztályt tekintve gyermek, junior, felnőtt I., II. és dáma kategóriában egyéni táncosok és csoportok is színpadra léptek az egy napra a mesés Kelet hangulatát idéző, női energiával megtelt nagyteremben. A családias hangulatú versenyen összesen 51 produkciót láthat a közönség, köztük klasszikus, dobszóló, folklór, show és egyéb modern fátylas, íziszes, legyezőfátylas, fúziós stílusú előadásokat. Délben gála kezdődött a különböző stílusokat képviselő zsűritagok és a verseny szervezői – Habda Viktória és Gyürü Zsuzsa, a vépi Jáde Hastánc Klub alapítói – fellépésével. Utóbbiak egy klasszikus dalt, mejance-t vittek színpadra, szemet gyönyörködtető fátyollal táncoltak.

A verseny, amellett, hogy varázslatos hangulatú hastáncos esemény, a kezdetek óta fejlődési lehetőséget biztosít arésztvevők számára. Hozzáértő szemek, tapasztalt hastáncosokból, táncstúdió-vezetőkből, oktatókból, koreográfusokból álló héttagú zsűri – Németh Krisztina (Amira), Báti Anita (Nitah), Nemesházi Bernadett (Nasreen), Sárközy Zsuzsó (Shererah),Varga Alexandra, Lados Lívia és Mikola Nikoletta – pontozza a versenyzőket és dönt a minősítésekről. Kategóriánként a produkciók után nyíltan pontoznak, figyelve a táncosok technikai tudását, a stílusjegyeket és a mozdulatok kivitelezését. A verseny ideje alatt Keleti Bazár működik a művelődési házban.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában