Mézeskalács

2023.12.06. 07:00

A bői templom harangja is szól

Három vasi település is részt vesz mézeskalács templomával a Győri Egyházmegye és a Szent László Látogatóközpont „Legyen ma templom minden ember szíve…” című kiállításán: Csepreg, Iklanberény és Bő.

Merklin Tímea

Jankovics Beáta a tárlaton a bői templom makettjével

Forrás: VN

A csepregi Szent Miklós mézeskalács templomot és az iklanberényi kápolna mézeskalács makettjét már bemutattuk, a bői Szent Imre-templom makettjéről alkotóját, Jankovics Beátát kérdeztük. 

Jankovics Beáta a tárlaton a bői templom makettjével
Forrás: VN

– Elkészítésére Vinkovics Ottóné Erika, a helyi karitász vezetője kért fel, egy hetet dolgoztam a kis templomon, főleg a mázas felületek száradási ideje miatt. Nagyon óvatosnak kellett lenni, mert a cukorból és tojásfehérjéből kevert máz könnyen reped. Kaptam hozzá „szabásmintát”: Soós Bettina készítette el az épület kicsinyített mását papírból. Jankovics Beáta megálmodta, hogy legyen benne harangszó is, ezt Barki Péter tanár találta ki, majd Babos Nóra tanár készített egy QR-kódot, amit ha valaki leolvas a telefonjával, akkor a bői templom harangját hallja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában