Rendőrség

2023.12.08. 08:57

Adventi bűnmegelőzés Vas vármegyeszerte

A Mátrix Projekt keretében a kibertérben elkövetett csalások megelőzésére is számos tanáccsal készülnek kollégáink a következő hetekben.

Vaol.hu

A Bűnmegelőzési Alosztály munkatársaival Szombathelyen találkozhatnak az érdeklődők december 12-én és december 20-án, ahol számos jótanáccsal várnak mindenkit.

A tapasztalatok szerint egyre többen a világhálón keresztül intézik a karácsonyi bevásárlást, amely az előnyei mellett számos veszélyt is rejt magában. Ha kellő óvatossággal járunk el, könnyen elkerülhetjük, hogy bajba kerüljünk.

- Kizárólag biztonságos fizetési szolgáltatásokkal fizessen! Gyanakodjon, ha pénzküldési szolgáltatás használatát kérik!

- Fizessen virtuális kártyával, amelyet speciálisan csak online vásárlásokra lehet használni! Erre eseti jelleggel tölthetünk fel összeget, mindig csak annyit, amennyi a vásárláshoz éppen szükséges.

- Csak biztonságos készülékről fizessen! Gondoskodjon az operációs rendszer és a biztonsági szoftverek folyamatos frissítéséről!

A rendőrség a Mátrix Projekt keretében kiemelt figyelmet fordít az online csalások felderítésére. Az internetes csalások megelőzéséről további hasznos információkat, aktualitásokat, tanácsokat a KiberPajzs oldalán talál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában