Meghitt

2023.12.01. 16:21

Ilyen még nem volt: karácsonyfát állítottak a Batthyány-kastély kápolnájában

Mostanáig nem volt rá példa, hogy karácsonyfát állítottak volna a Batthyány-kastély kápolnájában. Idén egy kiállítás részeként fenyőfa került a kastély meghitt helyiségébe, a fát a Dienes Lajos Katolikus Óvoda kisgyermekei közösen díszítettek fel saját készítésű alkotásaikkal.

Tóth Judit

Forrás: Szendi Péter

A körmendi adventi rendezvények december 2-án, szombaton kezdődnek. A nyitóprogramok közül az egyik egy kamarakiállítás lesz, amelyet a Batthyány kastély kápolnájában nyitnak Várjátok érkezésemet! címmel. 

Forrás: Szendi Péter

A tárlat a Dr. Batthyány-Strattmann László Múzeum néprajzi és történeti vallási tárgyaiból mutat be néhányat, többek között a Batthyány család 18. századi kehelykendőjét, amelyet ebben a kápolnában használtak. Több mint 100 éves karácsonyi és téli képeslapok is vannak a kiállításban, amelynek két nyitótablóján Boldog Batthyány-Strattmann László és felesége, Coreth Mária Terézia látható. 

Forrás: Szendi Péter
Forrás: Szendi Péter

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában