Közügyek

2023.12.05. 08:48

Mitől lehet jobb Csepreg? - Városépítő jellegű hozzászólások is voltak a közmeghallgatáson

A személyes problémák, gondok felsorolása mellett, városépítő jellegű hozzászólások is voltak a csepregi közmeghallgatáson. Egy férfi pedig megdicsérte a polgármester munkáját.

Horváth László

Az út és a járdák állapota örök téma

Forrás: VN-archív

A minden évben kötelező közmeghallgatás Horváth Zoltán beszámolójával kezdődött. A polgármester felidézte fontosabb pályázatokat. Szólt a folyamatosan történtő útfejlesztésekről, közte a 320 millió forintból megvalósult Téglagyári út teljes felújításárról, valamint az intézményi beruházásokról. Kiemelte, a tervek szerint hamarosan elkezdődhet a művelődési ház felújítása, átalakítása. Ezt követően dr. Balogh László jegyző ismertette a hivatal működését.  

Ezt követően a megjelentek mondták el panaszaikat, gondjaikat, azonban városépítő jellegű hozzászólás is akadt, azt taglalva, Csepreg miként lehetne jobb város. 

 Az út- és a járdahelyzet örök téma, ez több hozzászólásban is visszaköszönt. A polgármester megemlítette: felmérték, milyen állapotban van azúthálózat. A városvezetés tudja jól, hogy melyek a kritikus szakaszok, azonban a rendelkezésre álló források mindig kisebbek, mint amennyi pénzt erre el lehetne költeni. Több olyan utcarész is van, ahol jelenleg nincs járda, az földes, iszapos. A források függvényében történik itt is a felújítás. Szóba került a temetői parkolás kérdése is.  

A várost kettészelő Pákác-árokban ismét elburjánzott a növényzet, időszerű lett a vízelvezető kitisztítása. Volt, aki arról panaszkodott, hogy főleg hétvégente zavaró a lőtérről kijövő zaj. A polgármester megígérte, utánanéz, milyen megoldást lehet találni a problémára. 

A közmeghallgatson egy kérdés sem maradt megválaszolatlan, sőt az egyik férfi hozzászóló megdicsérte a polgármester eddigi munkásságát. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában