Ausztria

2023.12.29. 19:04

Óévbúcsúztató rendőri jelenléttel Bécsben a terrorveszély miatt

Szilveszterkor is magas marad a rendőri jelenlét a fővárosban. Ennek oka a megemelt terrorkészültségi szint. Az év utolsó napján ismét közel egymillió embert várnak a bécsi belvárosba, ahol már javában zajlanak az előkészületek a Silvesterpfad/szilveszteri ösvény programjára.

Vaol.hu

Forrás: MTI/EPA/Christopher Neundorf

A rendőrség már napok óta jelen van a bécsi belvárosban. Az erők jelenleg még a vásárok és a szilveszteri piacok védelmére összpontosítanak. Mattias Schuster rendőrségi szóvivő elmondta: a bécsi rendőrség szilveszterkor fokozott készültségben lesz, egyenruhás és civil rendőrökkel egyaránt - írja magyarok.orf.at

A rendőrség taktikai okokból nem közölte, hogy hányan lesznek szolgálatban szilveszterkor. A Silvesterpfad szervezője, a főváros marketingirodája a „Wien heute“-t arról tájékoztatta, hogy több száz biztonsági őr lesz az utcákon. Ha pedig a helyzet úgy hozza, átmenetileg beléptetési korlátozások is lehetségesek, hogy a zsúfoltságot és a rendkívüli helyzeteket megelőzzék – közölték az iroda részéről.

A karácsony és újév környékén megnövekedett terrorveszély nem újdonság a bécsi rendőrség számára. Legutóbb 2015-ben fordult elő, hogy több nemzetközi titkosszolgálat támadásra figyelmeztetett valamennyi európai fővárosban. A rendőrség szerint idén nincs ilyen veszély, csak óvatosságból erősítik meg a jelenlétet az utcákon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában