Szentmise

2023.12.05. 17:11

Szent Erzsébetet ünnepelte a Katolikus Karitász szombathelyi csoportja

Az ünnepi szentmisén díjakat osztottak ki a szombathelyi Karitász tagjainak, illetve különleges vendégek is érkeztek Kárpátaljáról.

Csabai Bernadett

Fotó: © Cseh Gábor

Szent Erzsébethez kapcsolódóan több száz településen emlékeztek meg a Karitász önkéntesei az Árpád-házi szentről. November 18-án, a Jézus Szíve templomban a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász is ünnepséget tartott ennek tiszteletére.

A rendezvény szentmisével kezdődött, melynek főcelebránsa Dr. Székely János megyéspüspök volt. Ezt követően jutalmazták a szombathelyi Karitász néhány munkatársát önzetlen tevékenységükért. A szervezet Caritas Hungarica díjjal ismeri el azon önkéntesek munkáját, akik kitartóan és áldozatosan szolgálják rászoruló embertársainkat. Ezt az elismerést vehette át Pál Józsefné, Gaál Lászlóné és Sziny György.

Győrvári Edit-díjat kapott önkéntes tevékenységéért Csercsics Péterné, továbbá Batthyány-Strattmann László-díjban részesült Tóth Henriette. Tuczainé Régvári Marietta, a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász vezetője megköszönte a díjazottak tevékenységét.

A misére különleges vendégek is érkeztek, több mint 600 kilométert utaztak azok a kárpátaljai gyerekek, akiknek a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász az orosz-ukrán háború kitörése óta nagyon sokat segített és segít jelenleg is. Az ünnepi szentmise végén Szkoropáczky György, a Görög Katolikus Karitász igazgatója megköszönte ezt a segítséget, a gyerekek pedig ünnepi műsorral fejezték ki hálájukat.

Tuczainé Régvári Marietta a rendezvény végén elmondta, rengeteg ajándékot gyűjtöttek össze körmendi, szentgotthárdi és szombathelyi iskolák, amiket a rendezvény végén haza is vihettek a nehéz helyzetben lévő kárpátaljai gyerekek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában