Összefogás

2024.01.11. 12:00

Defibrillátorral bővült a szentgotthárdi iskola

A Szentgotthárdi Arany János Általános Iskola Szülői Munkaközössége példaértékű összefogással egy félautomata defibrillátor beszerzéséhez nyújtott segítséget, amelynek értéke 800 ezer forint.

Tóth Judit

Schleipfnerné Gáspár Andrea intézményvezető és Horváth Piroska intézményvezető-helyettes

Forrás: Szendi Péter

A készüléket az Iskolánk Tanulóiért Alapítvány vásárolta meg. Nem csak az iskolában dolgozók és tanulók, hanem a környéken élők életét is megmentheti. – Az iskola titkárságán helyeztük el, hogy baj esetén azonnal rendelkezésre álljon – mondta az intézményvezető, Schleipfnerné Gáspár Andrea. A defibrillátor beszerzése öszszefogás eredménye; köszönet illeti a Szülői Munkaközösség tagjait, akik a kezdeményezők voltak, valamint a támogatókat, akik anyagi támogatást nyújtottak az alapítványnak. Az iskola dolgozói egy tanfolyamon is részt vettek, hogy segíthessenek az életmentésben: Ropos Kutasi Katalin Viktória, Köcse Tamás és Csonka Ernő tanították meg a készülék használatát. Az iskolát már regisztrálták a SzívCity alkalmazáson is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában