Két évtizede helyezték ki a készüléket

2024.01.05. 12:47

Téli Tamás lett a neve - Csecsemőt hagytak a zalaegerszegi Szent Rafael Kórház babamentő inkubátorában

Vaol.hu

Forrás: zaol.hu

Csecsemőt hagytak a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház babamentő inkubátorában még december 29-én délelőtt - írja a zaol.hu. Az egészséges kisfiú a Téli Tamás nevet kapta, tekintettel a napra és az évszakra. A csecsemő 2360 grammal és 49 centiméterrel jött világra, a köldökzsinórt már kórházban látták el, közölte az egészségügyi intézmény sajtószóvivője, Partics Andrea. A gondoskodás mellett a kórház megkezdte a hivatalos gyámügyi eljárást a fiúcska sorsának rendezése érdekében, tette hozzá.
A babamentő inkubátor a rendelőintézet Zrínyi utcai oldalbejáratánál, a nap bármely szakában megközelíthető előterében található meg. A csecsemő behelyezése után csengővel lehet jelezni, hogy ellátásra szoruló baba érkezett, de a készülék csak néhány perc késéssel értesíti a személyzetet, hogy az inkognitó ne sérüljön. Partics Andrea érdeklődésünkre elmondta, két évtizede helyezték el a berendezést, ez idő alatt Téli Tamás a második csecsemő, előtte 2022-ben hagytak babát az inkubátorban.

A teljes tudósítás IDE kattintva olvasható el >>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában