A magyar kultúra napja

2024.01.24. 08:03

Vers, vetélkedő a körmendi iskolában

A magyar kultúra napján szavalóversenyt és vetélkedőt is rendeztek a Körmendi Kölcsey Ferenc Gimnáziumban, egyúttal sor került a korábban meghirdetett alkotópályázat eredményeinek kihirdetésére is.

Tóth Judit

Kihirdették a pályázatok eredményeit is

Forrás: VN

A szavalóversenyen Lator László Kossuth-díjas magyar költő, műfordító verseit szavalták. A zsűriben Mikos Erzsébet, az iskola nyugdíjas tanára, dr. Vörös Ottó nyelvész és Nagy Attila szaktanácsadó, a Nagy Lajos Gimnázium magyartanára értékelte a versmondókat. Az általános iskolásoknál első lett Murai Balázs, az Olcsai-Kiss Zoltán Általános Iskola nyolcadikos diákja, második Dienes Aliz, a Boldog Batthyány László Katolikus Általános Iskola hetedikese, harmadik pedig Joó Csenger, szintén az Olcsai-Kiss Zoltán Általános Iskolából. 

A középiskolásoknál Pintér Kitti végzett az első helyen, második lett Pintér Lili, mindketten a Sárvári Tinódi Gimnázium tanulói. A bronzérem Körmenden maradt, Réczeg Regina, a Vas Vármegyei Szakképzési Centrum Rázsó Technikum tanulója jóvoltából. A képzőművészeti pályázatot Simon Hanna (Körmendi Kölcsey Gimnázium) nyerte, a második Vörös Bálint (Olcsai), a harmadik Molnár Benedek (Körmendi Kölcsey Gimnázium) lett. 

Az irodalmi pályázatnál megosztott első helyet hirdettek Kóczán Réka (VVSZC Kereskedelmi és Vendéglátói, Szombathely) és Gueth Zalán (Körmendi Kölcsey Gimnázium) között. A műveltségi vetélkedőn a Kronologikus királyok nevű csapat nyert, soraiban Nagy Dávid Ivánnal, Nagy Martin Péterrel és Kovács Áronnal. A második helyet a Múltidéző mágusok – Gyűrű Márton, Gábor Attila és Pongrácz Dániel – szerezték meg, a harmadikak a Kanok – Balogh Máté, Frühvirth Barnabás és Honfi Ármin – lettek, mindannyian kölcseysek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában