A közönségszavazáson is népszerű volt

2024.02.09. 09:00

Arany a kamerája - A városatyák köszöntötték az Év Vasi Emberét Sárváron

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, Benkő Sándor fotóművész, fotóriporter – lapunk munkatársa – nyerte el idén az Év Vasi Embere 2023 címet. Kollégánkat szerdán lakóhelyén, Sárváron is köszöntötték az ünnepi alkalomból.

Polgár Patrícia

Máhr Tivadar alpolgármester, Benkő Sándor fotóriporter, Kondora István polgármester

Fotó: Czupor Szilvia

Benkő Sándort, a 2023-as év vasi emberét Kondora István, Sárvár polgármestere és dr. Máhr Tivadar alpolgármester köszöntötte szerdán a Városházán. A városatyák dr. Szeibert János helytörténeti könyvével és a város borával ajándékozták meg a sárvári fotóriportert. Vas vármegyében idén huszonhatodik alkalommal választották meg az év emberét, ezúttal is tíz jelölt közül szavazott a Vas Megyéért Egyesület kuratóriuma. 

Benkő Sándor a közönségszavazáson is nagyon népszerű volt, ott Dr. Jáger László, a Markusovszky-kórház sebésze mögött a második helyen végzett. Benkő Sándor, ami a tavalyi évet illeti, elismerésekben különösen gazdag időszakot tudhat maga mögött: 2023-ban a MÚOSZ Fotóriporterek Szakosztálya Arany Kamera-díjjal ismerte el életművét, augusztus 20-án a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést vehette át. Ősszel pedig újabb kiállítást mutatott be a sárvári ZeneHázában a szívből jövő képeiből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában