Testületi ülés

2024.02.20. 07:00

Elfogadták a költségvetést Sárváron - Házi segítségnyújtás: 2023-ban húszezer alkalommal

Megtartotta februári képviselő-testületi ülését a sárvári önkormányzat. Az ülésen – mint ahogyan arról korábban beszámoltunk –, nem csupán a város idei költségvetését fogadták el a képviselők, hanem több beszámoló is elhangzott a tanácskozáson.

Polgár Patrícia

Dr. Bankits László aljegyző, Kondora István polgármester, dr. Máhr Tivadar alpolgármester és Szabó Zoltán alpolgármester

Fotó: VN

A Sárvári Gondozási és Gyermekjóléti Központ tavalyi munkájáról Barasics Katalin, az intézmény vezetője tartott beszámolót. Mint elmondta, 2023-ban közel 36 ezer adag ételt osztottak ki, a házi segítségnyújtás keretében pedig közel 15 ezer alkalommal a sárvári ellátottakat, 5 ezer alkalommal pedig a sitkeieket keresték fel a központ munkatársai. Beszámolójából kiderült: az idősek nappali ellátása Sárváron százszázalékos – hatvanfős – kihasználtsággal működik. 

A központ tavaly negyven, anyagi, szociális, egészségügyi és mentális gondokkal küzdő családdal – benne 73 gyermekkel – működött együtt. A Sárvári Cseperedő Bölcsőde elmúlt évéről Varga Istvánné intézményvezető adott tájékoztatást. 

A bölcsőde közel 90 százalékos kihasználtsággal működik, négy intézményegységben 25 dolgozó látja el a gyermekeket. Az ülésen az idei évi költségvetés elfogadása mellett szükségessé vált a 2023- as költségvetés módosítása, emellett a képviselők jóváhagyták az önkormányzat középtávú, a 2025–2027. közötti időszakra vonatkozó tervét. Döntöttek még a gyermekek napközbeni ellátásáért és a gyermekétkeztetésért fizetendő intézményi térítési díjak tízszázalékos indexálásáról, valamint határoztak A helyi humán fejlesztések nevet viselő TOP Plusz pályázat benyújtásáról is. 

Ezzel kapcsolatban dr. Máhr Tivadar alpolgármester elmondta: a pályázaton 50 millió forintos – 100 százalékos intenzitású – támogatás igényelhető, a tervek szerint az elnyert összeget a fiatalok helyben tartására irányuló, a biztonságos internethasználatról szóló, valamint az egészségtudatosságról szóló programokra fordítaná.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában