Helyi közélet

2024.02.23. 11:05

Kilábalunk a betegségszezonból

Pozitív hírek érkeztek Vas vármegyével kapcsolatban, a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ csütörtökön kiadott jelentése szerint csökkent a szezonális betegséggel orvoshoz fordulók száma.

Vaol.hu

Az egy héttel korábbi jelentős emelkedés után az esztendő 7. hetében csökkent az influenzaszerű megbetegedés miatt orvoshoz fordulók száma Vas vármegyében: míg korábban százezer lakosra 507,2; legutóbb 394,9 ilyen eset jutott. A figyelőszolgálat jelentéséből kiderül az is: mindössze két esetben igazolták pozitív mintával az influenza A vírust vármegyénkben – ez szintén csökkenést jelent. Kisebb arányban, de kevesebben keresték fel a háziorvosi rendelőket akut légúti megbetegedéssel is Vasban: az év 6. hetében 2 139,3; a hetedikben pedig 2 090,4 volt ez a szám százezer lakosra vetítve. 

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ csütörtökön tette közzé a szennyvízzel kapcsolatos jelentését is. E szerint több hónap után az emelkedettről a mérsékelt tartományba csúszott, és csökkenő tendenciát mutat a SARS-CoV-2 örökítőanyagkoncentrációja a vasi szennyvízben. További jó hír: országos szinten is csökkenést mutatkozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában