Életmentés

2024.02.05. 20:00

Kövessen, minket Tik-Tokon is, ahol minden héten, életmentő videókkal bővül a csatornánk

Gáspár Eszter

Forrás: VN/archív

Ezen a héten közzétett videónkban két elismert vasi mentőtiszt a szakszerű újraélesztés technikáit, szabályait, folyamatát mutatják be. Így kell helyesen eljárni, ha valaki rosszul lesz és gyorsan be kell avatkozni: A félautomata defibrillátor használatához szükséges lépések egyszerűek és könnyen érthetőek. Először is, a helyszín biztonságosságának és a beteg életjelenségének az értékelése kulcsfontosságú.

@vaol.hu Összefogtunk szombathelyi mentődolgozókkal és rövid oktatóvideókkal segítjük olvasóinkat és TikTok követőinket, hogy ne essenek kétségbe, ha baj van! 🚨🚑 #ambulance #help #segitseg #ujraelesztes #112 #mentok #biztonsag #cpr #defibrillator #oktatovideo #eletmentotudas #eletmentes #vaol #vaolhu #fyp #fy #foryoupage #foryou ♬ eredeti hang - Vaol.hu

Amennyiben félautómata defibrillátor készülék könnyen megtalálható a közelben, és az egyszerű bekapcsolása után a hang- vagy kijelzőutasítások segítségével vezeti végig a felhasználót, hogy pontosan mit kell tennie. Az elektródák a mellkasra csatlakoztatása után a defibrillátor automatikusan elemzi a szívritmust, és ha szükséges javasolja a sokkot. A sokk gomb megnyomásakor sem a segélynyújtónak, sem a segítőknek nem szabad a beteghez érni. A hamar megkezdett és minőségi mellkasi nyomások megkezdése meghatározó lehet beteg túlélésében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában