Felelős szülők

2024.02.17. 11:02

KultUp: Belenősz a kultúrába - Egy éve indult a sorozat, eddig harmincezer diákhoz jutottak el

Vaol.hu

A vépi mezőgazdasági technikumban tavaly novemberben volt témanap

Forrás: VN-archív

Fotó: Szendi Péter

Egy éve kezdődött a Déryné Program KultUp „Belenősz a kultúrába!” elnevezésű, középiskolásoknak szóló rendezvénysorozata. Az egy év alatt 83 témanapot rendeztek középiskolákban, és mintegy 30 ezer diákhoz jutottak el. A KultUp sorozat missziója az, hogy a színházi élményt a 14–18 éves korosztály számára mind a 19 vármegyébe eljuttassák. A program 50 alkotó, szervezet közreműködésével témanapokat – kötetlen, tematikus, színházi élményt is nyújtó tanítási napot – rendezett az iskolákban.
 Kiemelt figyelmet fordítanak azokra az intézményekre, ahol korlátozott a kultúrához való hozzáférés lehetősége. Kiss Domonkos Márk, a Déryné Program igazgatója, a KultUp ötletgazdája elmondta, a céloknak megfelelt a középiskolai program, az elmúlt egy évben annyi diákot sikerült elérni, amennyit elvártak a stábtól. A program részeként kutatást is végeznek a tanárok és a gyerekek között, a visszajelzések alapján a diákok élvezték a témanapokat, és szép eredményeket értek el a közösségépítésben is. 
Nagy sikere van a diákok között Havasi Péter és Janka Barnabás Petőfi percei című tantermi előadásának, népszerűek a Rippel fivérek, Grecsó Zoltán táncművész, Várnagy Andrea zongoraművész és Benedekffy Katalin operaénekes órái is. A 2023/2024-es az első teljes tanév, amikor színházi és előadó-művészeti élményhez juttatják a középiskolai korosztályt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában