Nyílt levél

2024.02.08. 18:21

Lenkai Nórát akarják polgármesterjelöltnek! - Nyílt levelet juttattak el szerkesztőségünkhöz

Ismert szombathelyi civilek nyílt levélben fordultak a szombathelyi Fidesz-KDNP-hez. Ebben arról írnak: Lenkai Nórát, az ELTE Savaria Egyetemi Központ rektori biztosát látják a legalkalmasabb polgármesterjelöltnek a június 9-ei önkormányzati választásokon.

Vaol.hu

Lenkai Nórát preferálják a civilek

Fotó: Unger Tamás

Lenkai Nórát akarják a civilek! Többek között prof. dr. Nagy Lajos a Markusovszky Egyetemi Kórház főigazgatója, Borhy László, az ELTE rektora, dr. Puskás Tivadar, Szombathely korábbi polgármestere, Fekete Péter, korábbi kultúráért felelős államtitkár, a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ főigazgatója, Gyurátz Ferenc irodalomtörténész; Devecsery László József Attila-díjas író, költő, rendező, tanár; Görcz Gyula Csaba, az Alpokalja Nagycsaládos Egyesület elnöke, Bokor Zsolt, a Haladás VSE sportigazgatója és Kántás Zoltán, a Magyar Fürdőszövetség elnöke is aláírta a helyi kormánypártnak címzett nyílt levelet. 

© Cseh Gábor
Lenkai Nórát tartják a legalkalmasabb jelöltnek a szombathelyi civilek
Fotó: Cseh Gábor

Lenkai Nórát polgármesterjelöltnek!

Szombathelyi civilek úgy fogalmaznak a levélben: 

- 2019 ősze óta növekvő aggodalommal figyeljük városunk eljelentéktelenedését, lemaradását a kormánypárti vezetésű megyeszékhelyekhez képest. Ezt a hátrányt úgy lehet ledolgozni, ha szeretett városunk  június 9-én a kormánnyal együttműködő új polgármestert választ. Az új polgármesternek tekintélyes, eddigi munkájában sikeres, Szombathelyt építő és a városunk iránt elkötelezett, erős szociális érzékenységű, makulátlan életúttal rendelkező, a pártpolitika világán kívülről érkező személyiségnek kell lennie. A fenti szempontokat mind mérlegre téve, a legalkalmasabb jelöltnek Lenkai Nórát, az ELTE Savaria Egyetemi Központ rektori biztosát látjuk.  

- A szombathelyi felsőoktatást felvirágoztató tevékenységével már bőségesen bizonyította vezetői képességeit. Határozott, kedves, empatikus személyisége, pártonkívüli mivolta mind-mind alkalmassá teszik őt arra, hogy sikeres városvezető legyen. Ezért azt javasoljuk, hogy a FIDESZ-KDNP kormányzó pártszövetség a 2024-es önkormányzati választáson Lenkai Nóra polgármesterjelöltet és az ő képviselőjelölti csapatát indítsa és támogassa - olvasható a levélben.

A teljes levél:

 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában