Előadás

2024.02.21. 20:51

Szülőnek lenni nehéz hivatás – Prof. Dr. Bagdy Emőke tartott előadást az MCC szombathelyi központjában - fotók

Tóth Katalin

Forrás: Unger Tamás

Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta, az MCC FIT programjának fővédnöke, a tehetséggondozás elméletének és módszerének szakembere érkezett szerdán az MCC szombathelyi központjába.

"A szülői szerepbe jutás olyannyira természetes része az életünknek, hogy nem gondolunk arra: nem is vagyunk felkészülve rá. Nincs szülők iskolája, a jogosítványt nem is tudjuk megszerezni, de sajnos a tudást sem, amire nagy szükségünk volna…. Így aztán a gyermeknevelés minden fázisában, növekvő gyermekünk életkori jellegzetességeinek tudatlanságában látjuk, halljuk, tapasztaljuk, amivé vált a gyermek és nincs más a tudatos feladatainkban, mint a családon túli nevelési helyek /bölcsőde, óvoda, iskola. stb./ kiválasztása” – e gondolatok mentén szerveződött a Szülők Akadémiája nagy hatású előadása, amely, mint ígérte, „gyorstalpalóban” végighaladt a szülői szerep követelményein, a gyermek életkor szerinti jellegzetességeinek tükrében.

Mindnyájan valamilyen tehetséggel születünk. A talentumot ápolni, gondozni kell, hangsúlyozta Bagdy Emőke. A részletekkel később jövünk. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában