Bevásárlás

2024.03.30. 11:40

Autó autó hátán: vadászni kell a parkolóhelyekre a szombathelyi bevásárlóközpontoknál - fotók

Hatalmas forgalom volt Szombathelyen a délelőtti órákban, ugyanis a vasárnapi és hétfői munkaszüneti napok miatt rengetegen kerekedtek fel, hogy elintézzék a nagybevásárlást.

Horváth Zoltán Szabolcs

Fotó: © Cseh Gábor

Komoly tömeg alakult ki a bevásárlóközpontoknál. A legtöbben természetesen az élelmiszerboltokat vették célba. A kosarakba viszont szinte mindenkinél a megszokott hétvégi árucikkek kerültek, azaz kenyér, tej, zöldségek, felvágottak, valamint alkohol és ásványvíz.

Érdeklődésünkre egy szombathelyi nyugdíjas nagymama elmondta, hogy ők már a hét elején megvették a sonkát és a tormát, a hímes tojásokat pedig már megfőzték és kifestették. Hasonló volt a helyzet az unokáknak szánt ajándékokkal, amiket már hetekkel korábban megvásároltak.

Egy fiatal pár a vendégvárásra szánt készlettel jött ki a boltból. Azaz leginkább sörök, üdítők és rágcsálnivalók voltak a bevásárlókocsijukban. Elmondásuk szerint a sonkát és a tojást már korábban beszerezték a szüleik, így neki most jóval könnyebb dolguk volt.

Sokan voltak a játékboltokban is. Egy eladó arról számolt be, hogy a legtöbben már csak apróbb kiegészítő ajándékokért jöttek, melyekre átlagosan 2-3 ezer forintot szántak. De azért persze olyanok is akadtak, akik az utolsó pillanatokra hagyták a dolgot és gyermekeiknek két komolyabb társasjátékot beszerezve közel 30 ezer forintot hagytak ott a kasszánál.

Szép nagy sorok álltak a parfümériákban is, mivel ezeken a helyeken minőségi édességeket is árulnak. Így aztán szépen fogytak a csokoládényulak és csokitojások is. Két gimnazista srác azonban „locsolnivalóért” érkezett, azaz olyan minőségi parfümöt szerettek volna vásárolni, amivel „villanthatnak” majd hétfőn az osztálytársaik, lányismerőseik előtt.

Komoly forgalmat bonyolítottak le a pékségek is, mivel hozzájuk nagyszombaton érkeztek azok a vásárlók, akik előzetesen megrendelték a kalácsot, a kenyeret.

Összességében megállapítható, hogy viszonylag kevesen hagyták szombatra a húsvéti nagybevásárlást. A legtöbb szombathelyi, Vas vármegyei már korábban beszerezte a sonkát, tormát és tojást. No, és persze az ajándékokat is. Viszont a vasárnapi és hétfői munkaszüneti napok miatt komoly tömeg alakult ki az élelmiszerboltokban. Tényleg nagyon nehéz volt nagyszombaton a környékükön közlekedni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában